forside
Nyhedsavisen Webdane torsdag den 9. okt 2008


Juleplatteeksperten Kasper Nielsen fra BR auktioner har nu dom på hvor plat han var.


Rubens Goya.
Ved du hvor disse malerier er så får du dusøren på kr. 200.000

Sagen om de to værdifulde malerier af Goya og Rubens der blev stjålet på Voergaard Slot tidligere i år har nu taget sin slutning. Dengang malerierne blev stjålet under et indbrud på Voergaard Slot gik der ikke mange timer før juleplatteeksperten Kasper Nielsen fra Bruun Rasmussen auktioner havde udtalt sig til pressen som ekspert på Old Masters malerier. Dengang udtalte juleplatteeksperten.: "Det er kopier, og værdien overstiger ikke kr.15-20.000" råbte han ud til pressen - og det var på trods af han han kun havde set dem på postkort.
Under retssagen der startede i tirsdags har de to tiltalte afgivet hver deres forklaring. Den 21 årige Kenneth Faarvang har forklaret han besøgte Voergaard Slot to gange udenfor normal åbningstid, det var ved besøg nummer to den 8. marts han stjal malerierne. Anklageren har bevist at den 21 årige har haft malerierne i sin varetægt, idet vedkommende samme nat som malerierne blev stjålet blev standset i en spritkontrol i Vestjylland, på bagsædet i bilen lå de to værdifulde malerier. Politiet spurgte dengang hvor han havde dem fra, dengang forklarede han, at det var arvegods, politiet lod ham derefter køre. Han blev dog hurtigt efterlyst da politiet op af formiddagen opdage fædasen, den 21 årige blev anholdt en måned efter i Irland. Hans medtiltalte en 26 årige mand har erkendt eet indbrud på Voergaard Slot sammen med den 21 årige. Han nægter dog pure at have været med til indbrud nummer to hvor selve tyveriet af malerierne fandt sted. Anklagemyndigheden har ikke uden den 21 åriges forklaring kunne bevise at den 26 årige overhovede var på eller i nærheden af Voergaard Slot da alarmen gik og malerierne forsvandt.
Anklagemyndigheden har lagt op til fængsel på mindst 2 år. Forsvareren mener ligesom Kasper Nielsen fra Bruun Rasmussen er malerierne er næsten værdiløse kopier og ikke som anklagemyndigheden mener mindst 20 millioner værd. Anklagemyndigheden mente at dusøren i sig selv viser at malerierne har en betydelig værdi.
DOM
Den 21 årige Kenneth Faarvang blev idømt toogethalvtårs fængsel for begge indbrud. Den 26 årige fik 10 måneders fængsel og blev straks løsladt. den 26 årige blev kun dømt for det ene indbrud han havde tilstået - Retten valgte ikke at tro på den 21 åriges forklaring om den 26 årige medvirken den 8. marts.
Celle med kunst

Malerierne på den 21 årigs cellevæg er iflg fængselsbetjent Anton Kristiansen arvegods - det har Kenneth Faarvang selv fortalt os, siger han med et glimt i øjet.webdane logo.jpg
Webdane logo

*
Uden ansvar
Webdane redaktøren : D. K E K A S
Indoniesen
Kilde.: X.XX
Foto.: Webdane samt arkivfoto fra Voergaard SlotEmail til nyhedsavisen Webdane - klik her