forside
Onsdag den 5. marts 2008Auktionshuset Bruun Rasmussen igen afsløret i forsøg på ulovligt salg af effekter fra truede dyrearter.

Bruun Rasmussens kreative gadedreng Jacob Dipont - kreativ fordi gadedrengen bevist forsøger at vildlede ved i sin beskrivelsen af et grønlandsnummer, at kalde kaskelothvalen for Cetacea catodun, alle med bare lidt mere hjerne end den kreative gadedreng Jacob Dipont fra onlineafdelingen, ved at kaskelothvalen på latin hedder Phiseter macrocephalus. Meningen med den forkerte beskrivelse var igen et forsøg på at slippe afsted med et eller andet ulovligt, denne gang altså salg af et par grønlandske tupilakker, udkåret i den ekstrem sjældne tand fra kaskelothvalen.
Auktionssalget blev stoppet af Vejle Politi, der i øjeblikket har fast kontotid i auktionshuset pga af opklaring af en omfattende kopisag, hvor salg af falske designmøbler har stået på i længere tid. Auktionshuset har efter politiets teori været stedet hvor en Århusiansk forretningsmand har solgt designmøbler i 100 tusindkroners klassen til firmaets uvidende auktions og online kunder. (Bruun Rasmussen nægter at kommentere rygterne om de falske designmøbler - Vejle politi beskræfter dog rygterne uden at komme nærmere ind på hvor mange kopimøbler århusianeren har solgt gennem Bruun Rasmussen i Vejle )

Ulovlig tupilak på Bruun Rasmussen
Se det ulovlige salg - klik på foto.

Beskrivelse hos Bruun Rasmussen.:
810/967: Figur af fedtsten. Sign. E.g 1955.
Tupilak af udskåret kaskelottand samt
kaskelottand, Cetacea catodun. Grønland. (3)


Teksten herunder tilført efter politiet fik færten af ekspertfjolset Jacob Dipont latterlige forsøg med at opfinde et ny navn til kaskelothvalen
- antagelig for at undgå at søge tilladelse til salget.
Grundet særlige omstændigheder er
emnet udgået af auktionen.
foto.: Bruun Rasmussen - Kilde.: AarhusInsider

Webdane redaktøren D. K E K A S
Indonesien
Nyhedsavisen Webdane.dk