forside
Nyhedsavisen Webdane Torsdag den 28. februar 2008


Hvorfor tror ejeren af fupauktionen Gauguin.dk
at dette er en over 400 år gammel jadefigur ?


Klik for at se figuren på fupauktionen Gauguin

Er dette virkelig en jadefigur fra kejser Wan li`s* tid ?

Fupauktionen Gauguin.dk annoncerede fornylig et "oprydningssalg" på fupauktionens gamle adresse på Nybrovej, Gentofte. Nu har Troels Olivero minsandten også noget der ligner et "oprydningssalg" denne gang på adressen Henningsens Alle 33 i Hellerup - her har plattenslageren antagelig fundet en gammel støvet kuffert fuld af "jade" tingel-tangel b.la i form af små figurer, en af dem med et unikt ægthedscertifikat - Google havde nemlig kun tre "hits" på firmaet der havde udstedt disse certifikater, det ene "hit" kom fra ebay.com og omhandlede et par falske kinesiske vaser på tilsammen 10 kg, begge påført kejsers Kang-Hsi** mærke. De falske vaser med fupcertifikatet kunne med funktionen >>BUY IT NOW<< erhverves for 198 UD-dollar altså under 1000 danske kroner.( Et par ægte Kang-hsi vaser koster ikke under 1/4 million kroner. )

Troels Olivero beskriver et af sine "kuffertfund" således : : STOR Jade opstilling , Udskåret konkylie med legende børn og søplanter. Ant. Ming dynasti, under Kejser Wan Li.* Materialet den mageløse opstilling er udført i ligner alt andet end jade, men derimod marmor eller fluorit. Troels Olivero nævner i ligeledes i sin beskrivelse ; "antagelig Ming dynasti under Kejser Wan Li" Hvordan kan Troels Olivero overhovedet mene at et så usselt stykke håndarbejde er udført under Kejser Wan Li`s regeringsperiode - en periode der i den kinesiske kulturhistore er kendt for at have frembragt noget af det ypperste Kina nogen sinde har kunne præsenterer inden for kunsthåndværk. Nyhedsavisen Webdane mener som så mange andre i Danmark at Troels Olivero er en svindler af værste slags, og han burde rejse derhen hvor hvor hans grimme fjæs falder naturligt i med omgivelserne.

Falske vaser på ebay.comFup eller falsksneri

Falske kinesiske vaser på ebay.com har samme type certifikat som Gauguin.dk`s "jade" figur.Troels Olivero kalder i sine beskrivelser jade for ædelsten - gemmologer kalder jade for halvædelsten - det fortæller jo en del om den lærdom plattenslageren Troels Olivero har kunne optage i sit mosekonehoved efter gennemførelsen af det berømt ISG DVD kursus som han gerne praler med.
I alt har 44 mennesker i hele verden iflg ISGs hjemmeside gennemført det $ 50 dyre DVD gemmologkursus for folk der ikke kan se forskel på cement og diamanter og iøvrigt vil have et certifikat på de er nomale.
Om Troels Olivero har andre papirer på at han er normal, vides ikke.

* : Kang Hsi 1662 - 1722
** : Wan li 1573 - 1619Foto.: Gauguin.dk og Ebay.com


Webdane redaktøren D. K E K A S