forside
Torsdag den 3. januar 2008


Ligger der andet end griskhed bag salget af slædehundeskind på Lauritz.com ?


Skind fra Grønlansk slædehund

Klik på foto for at se skindet på Lauritz.com

Er det ekstrem griskhed eller tankeløshed fra Lauritz.com side eller er det Dyrenes Beskyttelse der igen har gang i en skjult dagsorden, denne gang ved at anmelde noget der ikke hører ind under loven - iflg. Dyrenens Beskyttelse har Lauritz.com gentagende gange på lignende måde overtrådt den danske og i flere tilfælde også den internationale lovgivning der beskytter og forbyder handel med udsatte dyr, ved konstant at udbyde sådanne effekter til salg.
Lauritz.com satte den 27. december 2007 et hundeskind fra en Grønlandsk slædehund til salg på deres hjemmside, et salg, der fik en medarbejder fra Dyrenens Beskyttelse op af svanestolen med en straks-anmeldelelse af Lauritz.com til politiet.
Kold hund fra Grønland Slædehund
...en hund der hele sit liv aldrig har været inden døre i noget hus, og som i mange år har sovet direkte på den permafrostsprængte klippe, mange gange i 30-40 graders frost, nu havde "hunden" endelig fundet hvile i et varmt showroom i Århus, - at tænke sig en grønlænder der har haft så stor en kærlighed til sin gamle udslidte slædehund, at vedkommende har bekostet en mindre formue på garvningen af skindet, nu skal det gøres til genstand for en lovovertrædelse. (I Grønland.: gamle udslidte slædehunde, skydes og smide normalt altid på dumpen (læs.: lossepladsen), - store sprællevende hvalpe får en snor lagt omkring halsen og hænges derefter op hvor ingen nysgerrige kan se, Det fine skind flåes så af hvalpen og bruges efter en let garvning til indlæg i støvler, de berømte vendehansker (to tommerfingre) samt andre steder hvor et stærkt og effektivt foer kræves - ovennævnte aflivningsmetode er ulovlig men praktiseres stadig i det skjulte.)
Sidst Dyrenens Beskyttelse havde gang i den, vandt de på nogle ildelugtende og grimme dyrs vegne retten til frisk vand, aircondition, hviletid og rent sengetøj/liggeunderlag til et par millioner danske svin. Svin som over halvdelen af danskerne helt lovligt elsker at hugge en kniv eller/og en gaffel i hver uge. Svin der behandles 100 gange bedre end menneskets bedste ven hunden... ...hvorfor kæmper Dyrenes Beskyttelse ikke for de Grønlandske hundes ret til et værdigt liv i livet og efter livet ?
Loven som Lauritz.com er blevet anmeldt for at have overtrådt, blev vedtaget den 1. oktober 2003. Loven siger b.la.:..at erhvervsmæssig indførsel, produktion og handel med pelsskind fra hunde og katte samt produkter, hvori skind indgår er forbudt. - lovteksten er hel klar.: Webdane.dk mener ikke Lauritz.com har overtrådt den lov.
Webdane.dk støtter et evt forslag fra Dyrenens Beskyttelse om at kræve at svin ikke mere må hedde svin, men istedet skal tildeles rigtige navne som eks. Peter Pan, Troels, Bengt, Leif, Carl-Erik, Antonius, Jørgen, Anders, Gitte og Søren m.fl.

Yderligere oplysninger:
Dyreværnsinspektør Søren Kent Pedersen 33 28 70 20
eller
informationschef Gitte Staffeldt 40 84 15 12
(Begge fra Dyrenes Beskyttelse)
Foto.: Lauritz.com + privat
Kilde.: www.knr.gl & Dyrenes Beskyttelse


Allan Nobel, Indonesien
Foto.: Gauguin