forside
Nyhedsavisen Webdane lørdag den 4. okt 2008


Endnu et nederlag til Lauritz.com i Fabergèsagen


Falsk FabergeÆgte Faberge

Tv. falsk bordur hos Lauritz.com - Th. ægte bordur udført af Zarens hofjuveller Faberge

Lauritz.com`s drøm om at være stedet hvor kunstsamlere i hele verden skulle købe deres kunst, har igen lidt et velfortjent knæk. Den meget anerkendte og respekterede Fabergèekspert Alice M. Ilich har i forbindelse med sagen udtalt sig til den svenske avis Ekspressen .: >> baseret på fotografierne har jeg min tvivl om ægtheden<< . Alice M. IIich står ikke alene med sin tvivl om ægtheden, Alle Fabergèeksperter der indtil nu har været inde over sagen, mener alle som en at de effekter som Lauritz.com påstår at være udført af Faberge langt fra lever op til den berømte kvalitet som Hofjuveller Faberge var kendt for.
Alice M IIich

Alice M. Ilich er en international anerkendt Fabergé-ekspert og som tidligere har været formand for både Sothebys og Christies russiske afdelinger. Hun er i dag konsulent på auktionshuset Bonhams i Sydney

Et rygte fortæller Webdane at de berømte "Fabergeeffekter" fra Lauritz.com i Stockholm nu befinder sig i Danmark, næmere bestemt i et pengeskab hos Lauritz.com, hvis hovedekontor ligger i Herlevs mest beskidte industrikvarter. Her har "Fabergeeffekterne" været genstand for alle Lauritz.coms 100 eksperters undersøgelse og dom. De 100 Lauritz.com eksperter var alle tilsagt til at give møde til et stort vurderings og manifestationsmøde i husets store kantine. Eneste punkt på dagsorden var at vurdere om "Fabergeeffekterne" fra Stokholmsagen er ægte eller ej. Direktør Bengt Sundstrøm sagde skuffet efter mødet at han havde overvurderet evnerne hos husets 100 eksperter. En tidligere ansat hos Ikea mente bl.a at uret stammede fra perioden "demokratisk design" by Ikea - altså købt i Ikea for mindre end 10 år siden ! En anden af eksperterne udtrykte stor forundring over hvorfor han skulle rejse fra Ålborg til Herlev bare for kigge på et nyt vækkeur og en lille dåse i kinesisk plastic, den skuffede ekspert hvis eneste force er årgangene på Bing & Grøndahls juleplatter, havde glædet sig til arrangenmentet, han havde nemlig fået den forståelse at Bengt og Mette ville have hjælp til årgangssortering af de ca. treogtyvetusinde (23.000) juleplatter, som blev indleveret til huset efter Lauritz.coms store annoncekampagne på firmaets eget datingsite FarmerDating.dk under navnet "Stor international interesse for danske juleplatter"

webdane logo.jpg
Webdane logo

*
Uden ansvar
Webdane redaktøren : D. K E K A S
Indoniesen
Foto.: Lauritz.com samt XXXEmail til nyhedsavisen Webdane - klik her