forside
Fredag den 27. april 2007


momssvindel

Internetauktionerne checkes nu af skattevæsnet

Citat.: "Med to afgørelser i tirsdags i Skatterådet strammes nettet om de danskere, der driver erhvervsmæssig handel på internettet uden at fortælle SKAT om det"
citat slut. ...sådan skrev Told i deres pressemeddelse igår.

Bruun Rasmussen, Lauritz.com og de andre falske auktioner få nu besøg af skattevæsnet.
Skattevæsnet har efter afgørelserne indledt et længe ventet samarbejde med PBS om at samkører persondata - målet med samkøringen er at få afdækket det omfattende salg af fabriksnye ting og sager på de falske auktioner der ikke betales skat, moms og importafgifter af . Skat vurderer at varerudbuddet på de falske auktioner i perioder består af 80 % nye og 20 % brugte varer - De fabriksnye varer er i reglen indleveret af topproffesionelle handlende, og hovedparten af de brugte varer indleveret af semiprofessionelle kræmmere. - resten af folk der ikke ved bedre.
Meget af handlen på Bruun Rasmussen og Lauritz.com`s falske auktioner foregår i reglen uden skattevæsnets indbladning. Skat vil nu grave lidt i fupauktionernes udbetalinger, da det ved kontrol har vist sig at netop fupauktionerne er centrum for omfattende sort økomomi - i flere tilfælde har det vist sig at Told & Skat er blevet undraget moms og andre afgifter i millionklassen.
Som sidegevinst til samkøringen af internetauktioners udbetalinger og PBS dataregister, regner skattevæsnet med at nappe ganske mange almindelige mennesker der på "hobby/kræmmerniveau" indleverer og sælger varer for flere hundrede tusind kroner om året på de falske auktioner, uden at informerer Told & Skat om det, skattevæsnet regner med der undrages mange millioner på den konto.
Skat har samtidig luppen på køberne - det har også vist sig at rigtig mange sorte penge bruges til indkøb på nettet, så ved at sammeholde køberens indtægt mod hvad der hæves på køberens betalingskort via PBS - kan skattevæsnet hurtig se om der ugler i mosen. ALLE betalinger der foregå over internettet bliver registeret hos PBS, så derfor er det ingen sag at afslører fusk.
Ved at sammenholde foranstående arbejdsmetode mod den nye regel om at købere her i landet og resten af EU skal vise billed-ID ved kontant betaling på mere end EUR 1.000,00.- ca. kr 7.500,00.- så har system danmark lagt linjen fremover til det totale overvågningssamfund.

Webdane.dk kan anbefale Told & Skat at checke plattenslageren Troels Olivero, Gauguin.dk - han er tidligere dømt for erhvervsmæssing import af falske Rolexure - Har han mon betalt moms og afgifter på dem ?
...selv på kopivare skal der betales moms og afgifter.

Ud over at skulle stå skoleret i det regionale skattekontor, uddeler Told & Skat en bøde der er lig det der er snydt for.


dankort visakort
Det er ikke kun i Danmark der grovsvindles på internetauktionerne - klik på fotoAnsvarhavende redaktør Allan Nobel