forside

Ville du have foræret denne kvinde diamanter købt hos Lauritz.com ???

Diamonds are a girl`s best friend

Lauritz.com. Odense solgte medio december en hvidguldring med diamant ? for 63000.- kr

Den glade køber; krejlerfirmaet Jette Jørgensen Bjerrevej 186. Horsens Tlf. 75647781 Hvis ejer er et kendt ansigt på det blå marked i Låsby, hvor hun i mange år har haft sit virke, købte medio december en hvidguldring monteret med en diamant ? til 63.000.00- kr. .
Det interessante ved denne handel er, at webdanes ansvarhavende redaktør Allan Nobel var kaldt til stedet af ejeren pga det manglende certifikat. Det er besynderligt at Lauritz.com vurderer en ring med en klar sten til 100.000.00.- kr. udelukkende fordi den private indleverer siger det er diamant.
Odense afdelingen har iflg dem selv kun en alm. diamanttester til rådighed. Hvilket er ufatteligt i betragtning af det store antal moissaniter der i de sidste ca 8 år er sat i omløb. Derfor havde jeg det allersidste nye udstyr med for at hjælpe ejeren af krejlerfirmaet Jette Jørgensen.

Resultatet af undersøgelsen:Test 1:
Alm. diamanttester, tester positiv 10 ud af 10 gange for diamant.
Test 2:
Moissanitetester: tester positiv 10 ud af 10 gange for moissanite.
Test 3:
Kombineret testapparat, tester 7 ud af 10 possitiv for moissanite +
3 for diamant.

Testresultat:
13 positive for diamant
17 positive for moissanite

Testresultatet virker så besyndeligt, at jeg anbefaler Lauritz.com at de bør fremskaffe et certifikat, inden handlen kunne afsluttes. Herefter henvender jeg mig direkte til ejeren af krejlerenfirmaet Jette Jørgensen og opforder hende til ikke at betale før Lauritz.com kan redegører for at stenen i ringen er en diamant.
Herefter bliver krejleren Jette Jørgensen af personalet formanet om: "Du har købt ringen og du skal betale bla bla".... og hvad nu personalet hos en fidusauktion kan true med. Ejeren af krejlerefirmaet Jette Jørgensen føler sig nu.... .....efter min opfattelse så truet, at hun trods mine anbefalinger betaler 63000.- kr.
Jeg bliver herefter af Lauritz.com personale bedt om at forlade stedet. Læs: smidt ud.
Diamant
PS
Krejleren Jette Jørgensen sender samme dag ringen til gemmologen
Peter Kynde G.G (GIA). Ålborg, for en nærmere undersøgelse.
Peter Kynde er kendt for sin hurtig levering af certifikater.
Webdane har kun haft mulighed for at studerer et af Peter Kyndes forsikringscertifikater. Peter Kynde certifikatet har to foto, det ene af hele ringen, det andet en nærbillede af ædelstenen. Herefter en ultra kort beskivelse af tre ædlestensfaktorer: - karat - renhed - farve - herefter en vurdering i danske kroner.
Webdane ringer til Finn Klitgaard. Carat Design Ålborg som har Peter Kynde i sin stald. Jeg spørger om hvilken type gemmologuddannelse Peter Kynde har. Finn Klitgaard fortæller at Peter Kynde har forskellige diplomer fra GIA (Gemological Institute af America).
Fakta: Peter Kynde har alle de diplomer fra GIA; "Graduate Gemmolog", "Colored Stone Grading" og "Diamond Grading" som kræves for at benytte titlen G.G. efter sit navn. Peter Kynde har ikke siden 1981 efteruddannede sig inden for branchen...Webdane.dk stillede derfor Peter Kynde spørgsmålet: Hvordan afslører man en moissanite ?. Peter Kynde har endnu ikke svaret på spørgsmålet.
Det ubesvarede spørgsmål stiller så spørgsmålet om ejeren af krejlerefirmaet Jette Jørgensen har købt en "diamantring" til kr. 63000.- købt hos fidusauktionen Lauritz.com nu også kan kaldes en "diamantring".

Test din viden om diamanter - Nap et online GIA diplom.
...det tar kun fem minutter ! Klik Her !
Webdane redaktøren