forside
Fredag den 16. marts 2007
x x x x x

Internetauktionerne går glip af falske designermøbler.


Toldvæsnet som længe har haft et godt øje til en bestemt personkreds, slog i ugens løb til flere forskellige steder i Danmark - toldvæsnet beslaglagde i alt 13 contanier proppet med falske designermøbler, bl.a den utrolige populære 7èr stol tegnet af Arne Jacobsen. Ud over stole fandt toldvæsnet også flere æggestole og den populære svanestol begge tegnet af Arne Jacobsen. Herudover fandt tolderne et par dusin barcelonastole af Mies van der Rohe. Lamellamper af PH - listen er alen lang.
Toldvæsnet er ikke i tvivl om at det er dybt proffesionelle der står bag. Tilligere sager med falske designermøbler og lamper viser at hovedparten bliver solgt på internetauktioner. Internetauktionen Lauritz.com har før formidlet en stor mængde falske PH glaspendler, i sådan et omfang at to kvinder blev dømt for at have solgt ikke under 100 stk falske PH glaspendler. I sagen med de falske PH glaspendler blev Lauritz.com`s personale ikke sigtet for medvirken: overfor politiet siger personalet hos Lauritz.com nemlig at de ikke vidste at pendlerne var falske. Samme personale kalder sig overfor kunderne eksperter !
Internetauktioner har ingen autoritation/tilsyn af nogen art, og det er tydeligt at kriminelle elementer forlængt har har set mulighederne der.: enten ved at indgå samarbejdsaftale med plattenslageren Bengt Sundstrøm eller at sælge tyvekoster og falske designermøbler gennem ham.
Som en tidligere Politimester har udtalt til webdane.dk.;
"Den mest berigelsekriminelle vi har her i politikredsen - kan starte en ny Lauritz.com...vi kan ikke stoppe ham"

x x x
--0--


.


Foto.: ukendt
Kilde.: Børsen m.flAnsvarhavende redaktør: Allan Nobel, Jakarta, Indonisien