forside
Søndag den 6. maj 2007Ny forbrugerombudsmand vil give bøder.
...træt af, at bl.a netauktionerne ikke oplyser korrekt om fortrydelsretten.

Hagen Jørgensen Henrik Saugmandsgaard Øe

Den gamle og den ny forbrugerombudsmand

Den 1. september 2001 vedtog man nede i EU at alle borgere i hele det Europædiske fællesskab fra den dag skulle beskyttes med en ret til at fortryde deres køb når de handlede på internettet.
Seks år er gået ! og nu truer den ny forbrugerombusmand Henrik Saugmandsgaard Øe med bøder, - det er dog ikke første gang en forbrugerombudsmand har truet med bøder - ingen har dog endnu fået en såkaldt "dummebøde" (administrativ bøde) eller en direkte politianmeldelse.
Om den ny forbrugerombudsmand har "format" nok til at udskrive bøder til trekløveret Jesper Bruun Rasmussen, Bengt Sundstrøm og Troels Olivero, der tegner det betændte netauktionsmiljø i Danmark, vil tiden vise.
Kun et fjols kan ikke se at firmaerne som Bruun Rasmussen Online - Lauritz.com og Gauguin.dk samt flere "wannabe" netauktioner overhovedet ikke følger lovgivningen, om at oplyse korrekt om fortrydelsretten. - flere af ovenstående fupauktioner har helt deres egen fortrydelselove som bl.a indeholder trusler om udsmidning ved fortrydelse- læs en af de historier på kunstnyt.dk

Hvis du mener en netauktion ikke giver dig din fulde fortrydelsret kan du klage her: Automatisk klageskema


Læs mere på forbrug.dk
eller på forbrugerombudsmanden.dk


--0--


.


Foto.: forbrug.dk m.fl

Ansvarhavende redaktør: Allan Nobel, Indonisien